fbpx

Geld besparen met de zon?

Check direct of uw dak geschikt is.
Gratis en vrijblijvend!

Dakcheck
   

1200

Gemiddelde besparing per jaar (0,35/kwh)

25%

Minimaal rendement per jaar

4000kg

Co2 besparing per paneel

0%

0% BTW*
Op of nabij woonbestemming

25jaar

Minimaal gegarandeerde levensduur

Zonnepanelen domme meter

Rendement op uw zonnepanelen

Wij zorgen ervoor dat u geld bespaard met uw zonnepanelen. 

Bij ChargeUp begrijpen we de waarde van investeren in een zonnepaneleninstallatie. Gemiddeld verdienen onze installaties zich binnen 3 tot 5 jaar terug, wat resulteert in een rendement van meer dan 25%. Dit is vooral aantrekkelijk in de context van de huidige hoge energieprijzen. Vergelijk dat maar eens met de rente die u momenteel op uw spaarrekening ontvangt!

We werken samen met gerenommeerde fabrikanten van zonnepanelen die allemaal een opbrengstgarantie bieden voor tenminste 25 jaar. Dit betekent dat u gedurende een lange periode kunt profiteren van uw investering en de gratis stroom die uw panelen genereren.

Bij ChargeUp is het onze focus om u uitgebreid te adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw specifieke dak en huidige energiebehoeften, evenals voor de toekomst. Ons doel is niet alleen om u zoveel mogelijk panelen te verkopen, maar om u een passend en toekomstbestendig PV-systeem aan te bieden. Hiermee kunt u ook over 10-15 jaar nog steeds een goed rendement behalen en genieten van een zeer lage energierekening.

We hebben gedetailleerde berekeningen opgesteld voor verschillende doorsneesituaties, zodat u een duidelijk inzicht krijgt in wat zonnepanelen in verschillende situaties kunnen opleveren. Of u nu een klein of groot huishouden heeft, op zoek bent naar een duurzame investering of gewoon wilt besparen op uw energiekosten, wij hebben de juiste oplossing voor u.

Het investeren in een zonnepaneleninstallatie is niet alleen financieel voordelig, maar ook milieuvriendelijk. U draagt bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van duurzaamheid. U neemt de controle over uw energievoorziening in handen en creëert een groenere toekomst voor uzelf en de komende generaties.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe ChargeUp u kan helpen bij het realiseren van uw groene energiedoelen. Wij staan klaar om u te voorzien van professioneel advies en een op maat gemaakte oplossing die aan al uw behoeften voldoet. Investeer in zonnepanelen en pluk de voordelen van zowel financiële besparingen als duurzame energie.

0% BTW op zonnepanelen

Iedere zonnepaneelinstallatie op of nabij een onroerende zaak met woonfunctie wordt sinds 1 januari 2023 met 0% BTW belast. Dit geldt ook voor grote installatie van meer dan 10kWp.
Niet noodzakelijke werkzaamheden zoals het vervangen van de meterkast, bouwkundige aanpassingen etc worden nog steeds met 21% BTW belast maar als deze werkzaamheden noodzakelijk zijn voor een veilige werking van de installatie dan komen deze werkzaamheden nog steeds in aanmerking voor een BTW teruggave volgens de regelingen die voorgaande jaren van toepassing was.

Rendement

Een goed ontworpen zonnepanelensysteem is winstgevend en wij streven ernaar om het hoogst mogelijke rendement op uw investering te behalen. Met behulp van geavanceerde software ontwikkeld aan de TU Delft, passen wij uw zonnepanelen precies aan op maat en optimaliseren wij deze voor uw dak. Een PV systeem van 10 panelen kan tegenwoordig zo’n 3.500 kWh per jaar opleveren. Met een gemiddelde stroomprijs van ongeveer 35 eurocent in Nederland, kunt u jaarlijks rekenen op een opbrengst tussen de €1.200 en €1.400.

Zie ook onze rekenvoorbeelden

Milieu

En het milieu dan? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk, omdat ze de uitstoot van schadelijke stoffen zoals CO2 beperken. Hoewel er tijdens de productie van zonnepanelen een beperkte hoeveelheid CO2 wordt uitgestoten, hebben ze binnen 3 jaar al meer CO2-uitstoot voorkomen dan de productie heeft gekost. Alles daarna is pure milieuwinst. Gedurende de gehele levensduur van uw installatie wordt er per paneel ongeveer 4.000 kg CO2-uitstoot bespaard. Dus naast financiële voordelen, draagt u ook bij aan een groenere toekomst! Bij uw offerte ontvangt u ook een gedetailleerde CO2 berekening.

Hoe werkt het?

En hoe gaan wij te werk?

 • Zonnepanelen

  Aan de hand van uw wensen en behoeften kiezen wij samen met u het type zonnepaneel die bij u past.  Dit kunnen bijvoorbeeld blauwe monokristallijn zonnepanelen zijn maar meestal de populaire zwarte  full black zonnepanelen, al dan niet in N-Type, TopCon of Glas-Glas uitvoering. Wij werken altijd met A merk en Tier 1 zonnepanelen.

 • Omvormer

  Een PV systeem is niet compleet zonder de juiste omvormer. Wij werken met topmerken Growatt en SolarEdge en kiezen aan de hand van het aantal panelen, de ligging en oriëntatie de juiste omvormer en eventueel optimizers voor uw zonnepanelen.

 • Groepenkastinstallatie

  Uw PV systeem wordt aangesloten in uw groepenkast op een nieuwe vrije groep. Als die er niet is dan plaatsen wij die kosteloos bij. Samen met u bepalen wij ruim voor de installatie het kabeltraject vanaf de omvormer naar de groepenkast. In sommige gevallen kan het ook zijn dat uw zonnepanelen en omvormer worden aangesloten op uw wasmachinegroep.

 • Monitoring

  Uw zonnepanelen worden gekoppeld aan een monitoringsysteem zodat u altijd kunt zien hoe uw zonnepanelen presteren. U heeft zo altijd inzicht in uw rendement en besparing.  Indien nodig of gewenst kunnen wij ook van afstand meekijken en updates of onderhoud uitvoeren.

Solis omvormer voor zonnepanelen
 • Advies op maat

  Door middel van actuele luchtfoto’s en hoogtekaarten kunnen wij vrij eenvoudig en snel een passend systeem voor u ontwerpen. Indien u dat wenst kunnen wij natuurlijk ook altijd bij u langs komen om u te adviseren.

 • Planning

  Onze werkvoorbereiders maken een afspraak met u wanneer wij uw zonnepanelen komen installeren. Afspraak is bij ons afspraak!

 • Betaling achteraf

  Wij vragen geen aanbetaling. Bij ons betaal je pas voor jouw zonnestroomsysteem op het moment dat het compleet geïnstalleerd en werkend op jouw dak ligt.

 • Service en garantie

  Wij staan voor onze installaties. Wij leveren u alle garantiebewijzen en mocht er eens iets zijn komen wij het weer oplossen. Naast de fabrieksgaranties bieden wij 5 jaar installatiegarantie!

Wat is de terugverdientijd voor panelen op uw dak?

Dakcheck
   

Zonnepaneel pakketten

URECO 400wp Full Black

FBM_MFG-BB 108 cells 400wp
Breedformaat

Growatt logo
 • 8 Panelen
 • 3200Wp
  Totaal vermogen
 • Growatt omvormer
  MIC Serie
  Monitoring via App
 • 2800Kwh
  € 1000

  jaarlijkse opbrengst*
 • Logo zonnegarant
 • 25 Jaar lineaire opbrengstgarantie
  15 Jaar fabrieksgarantie
 • €3600-€4000
  0% BTW.
  Inclusief montage en aansluiting op de meterkast.
 • * opbrengst hangt af van verschillende factoren zoals dakhelling, oriëntatie en obstakels. Bij het opvragen van een offerte maken wij gratis een gedetailleerde opbrengstberekening en legplan voor uw situatie.
 • 12 Panelen
 • 4800Wp
  Totaal vermogen
 • Growatt omvormer
  MIN TL-XE Serie
  Monitoring via App
 • 4300Kwh
  € 1500

  jaarlijkse opbrengst*
 • Logo zonnegarant
 • 25 Jaar lineaire opbrengstgarantie
  15 Jaar fabrieksgarantie
 • €4700-€5200
  0% BTW.
  Inclusief montage en aansluiting op de meterkast.
 • * opbrengst hangt af van verschillende factoren zoals dakhelling, oriëntatie en obstakels. Bij het opvragen van een offerte maken wij gratis een gedetailleerde opbrengstberekening en legplan voor uw situatie.
 • 16 Panelen
 • 6400Wp
  Totaal vermogen
 • Growatt omvormer
  MOD Serie (3 fase)
  Monitoring via App
 • 5800Kwh
  € 2000

  jaarlijkse opbrengst*
 • Logo zonnegarant
 • 25 Jaar lineaire opbrengstgarantie
  15 Jaar fabrieksgarantie
 • €6200-€6800
  0% BTW.
  Inclusief montage en aansluiting op de meterkast.
 • * opbrengst hangt af van verschillende factoren zoals dakhelling, oriëntatie en obstakels. Bij het opvragen van een offerte maken wij gratis een gedetailleerde opbrengstberekening en legplan voor uw situatie.

Referenties

9.6
9

Goed en vlot werk geleverd in goed overleg.

Goede communicatie over de voorbereiding en tijdig informatie over de installatiedatum. Aansluiting op electriciteitssysteem was een klus maar goed gelukt.
- BURGUM
10

Uitstekende service en communicatie!

Zeer professioneel bedrijf met goede service. Communicatie via mail en telefoon was ook vlot en effectief.
- Groningen
9

Afspraak is afspraak

Bij de uitvoering ging alles in goed overleg, zoals verwacht. Maar we zitten nog steeds op Liander te wachten op een 3 fasen aansluiting, al vanaf juni 2022 en kunnen dus nog geen gebruik maken van de zonnepanelen.(jammer, jammer, jammer) m. vr. gr. Freerk de Groot
- Walterswald
10

Dikke prima

Goed werk jonges
- Rinsumageest
10

Snel, effectief, correcte info en communicatie

Na een jaar gedoe met een ander bedrijf en er werd maar niet geleverd, gekozen voor ChargeUp. Ze kwamen direct met een scherpe offerte, er vond een schouw plaats en plaatsing panelen werden ingepland. Alles verliep zoals afgesproken. En de panelen werden binnen een dag geplaatst. Je zou zeggen, zo hoort het ook, maar inmiddels had ik gemerkt dat het tegenwoordig lang niet altijd meer zo gaat. Vaak jonge jongens die niet willen werken, generatie Z of zoiets. Maar de jongens van ChargeUp wel, die renden het dak op en plaatsen alles vakkundig. En, ChargeUp chargde achteraf, als alles werkt, wel zo fijn!
- Midwolda
8

Nette dienstverlening

Snelle reactie op mijn verzoeken en vragen. Tijdens het plaatsen van de zonnepanelen werd er netjes gewerkt en als keurig opgeruimd. Alleen jammer, dat de panelen na montage niet even werden schoongemaakt en het geheel heel vlekkerig werd opgeleverd. Als dat wel was gebeurd, dan had ChargeUp 5 sterren gekregen.
- Feanwâlden
10

Super

Service prima. Wat er afgesproken is gebeurt ook
- Damwâld
10

Super service en dienstverlening

Goede offerte en communicatie. Voortraject liep perfect en ook informatie over plaatsing. Na plaatsing nog een telefoontje met informatie over hoe alles verlopen was. Verwachting plus 100.
- Leeuwarden
10

Uitstekende dienstverlening

Voor de communicatie, service, uitleg en professionele medewerkers een dikke pluim!!
- FRANEKER
10

Top communicatie en uitvoering van de werkzaamheden.

Een duidelijke en uitgebreide offerte. Tevens snel aangeleverd. Goede duidelijkheid over de planning. Tijdige en heldere communicatie hierover. Stipt op tijd aangevangen met de werkzaamheden. Hele correcte werklieden. Tot slot duidelijke uitleg over de monitoring en noodzakelijke aanmeldingen. Achteraf betalen! Meer dan goede prijs/kwaliteit verhouding.
- Leeuwarden
445 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10

Blogposts

Geen geschikt dak voor zonnepanelen maar wel een grote tuin? Overweeg dan eens een veldopstelling.

Geen geschikt dak voor zonnepanelen? Gelukkig is er een alternatieve…

De voordelen van een Oost/West ligging van zonnepanelen vs een zuidelijke ligging

Bij het installeren van zonnepanelen komt vaak de vraag naar…

De voordelen van Glas-Glas zonnepanelen

De wereld van de zonne-energie evolueert voortdurend en nieuwe…

Veel gestelde vragen

Wat kosten zonnepanelen?

Dit hangt geheel af van het type en aantal dat u wilt hebben. Een budget installatie van 8 panelen inclusief omvormer, installatie, monitoring en volledige garantie kunnen wij al leveren vanaf 3800 euro. Vergeet niet dat wij ons als doel stellen u een systeem aan te bieden met een zo hoog mogelijk (financieel) rendement. Een iets duurder systeem met efficiëntere panelen is vaak beter voor het rendement op uw investering. Daarnaast wil het oog ook wat en kunnen mooiere panelen soms iets duurder uitvallen. Vraag een offerte aan en u weet exact wat zonnepanelen u kosten. Zonder verrassingen achteraf!

Hoeveel tijd kost de installatie?

Wij werken uit voorraad! Wij streven er naar uw PV systeem binnen 8 weken na acceptatie van de offerte werkend op te leveren.  Gezien de enorme drukte en vraag is de actuele wachttijd ca 6-8 weken.

De installatie zelf is bijna altijd binnen 1 dag geregeld. Grotere systemen kunnen meer tijd nodig hebben.

Wie installeert de zonnepanelen?

De installatie van uw zonnestroomsysteem wordt door onze eigen monteurs of door onze lokale montagepartners uitgevoerd. Onze eigen monteurs maar ook die van onze partners zijn erkende en gecertificeerde zonnestroom installateurs en werken op een veilige en nette manier. Op deze manier kunnen wij altijd de hoogste kwaliteit waarborgen.

Komen jullie van te voren langs om te kijken?

Ja, wij voeren altijd een technische schouw uit. Een ervaren werkvoorbereider komt dan bij u langs om het dak te bekijken, de locatie van de omvormer en de meterkast te bekijken. Ook worden dan afspraken gemaakt over de kabelroutes en de afwerking daarvan.

Op deze manier weet u waar u aan toe bent maar weten ook onze monteurs op de dag van installatie exact wat er moet gebeuren en komen ze op de afgesproken dag met de juiste materialen voor een vlotte en veilige installatie.

Voor het opstellen van een offerte en opbrengstberekening is normaal gesproken geen bezichtiging vooraf nodig.

Worden kabels weggewerkt?

Kabels worden zoveel mogelijk uit het zicht weggewerkt door middel van hoogwaardige kabelgoten, kruipruimtes, bestaande leidingkoven of loze leidingen. Wij kunnen kabels niet in de muren infrezen.

Samen met een werkvoorbereider wordt de locatie en wijzen van afwerken van bekabeling ruim voor de installatie met u afgestemd.

Waar komt de omvormer?

De omvormer plaatsen wij op een plek waar hij niet in de weg hangt maar toch gemakkelijk te bereiken is en zo dicht mogelijk bij uw zonnepanelen. Uw omvormer heeft goede ventilatie nodig en daarom houden wij ten alle tijden minimaal 30cm vrije ruimte rondom uw omvormer aan. Een goede plek voor uw omvormer is bijvoorbeeld de zolder of de garage. Ook buiten op een beschutte plek kan soms een goede optie zijn.

Samen met een werkvoorbereider wordt de locatie van de omvormer ruim voor de installatie met u afgestemd.

Moet ik mijn zonnepanelen aanmelden?

Sinds 1 juni 2020 dient u uw zonnepanelen zelf aan te melden bij de netbeheerder via energieleveren.nl. Helaas kunnen wij dit niet meer voor u doen, wij leveren u wel alle benodigde gegevens voor deze aanmelding. Wij adviseren dat u uw energieleverancier informeert over uw zonnepanelen zodat zij uw maandelijks voorschotbedrag alvast kunnen aanpassen.

Is mijn meter en groepenkast geschikt?

Ja, wij melden uw zonnestroomsysteem aan bij de netbeheerder. Zij kunnen dan direct zien of uw meter geschikt is en zo niet zullen zij contact met u opnemen om de meter te vervangen. Onze werkvoorbereiders letten hier extra op en zullen indien een meter niet geschikt is u hierop wijzen. De netbeheerder kan deze dan op tijd voor u vervangen.
Uw groepenkast is bijna altijd geschikt voor zonnepanelen, zo niet dan maken wij deze geschikt of plaatsen een uitbreiding naast de bestaande groepenkast. Soms kan het verstandig zijn de gehele groepenkast te vervangen voor een nieuw exemplaar. Dit kunnen wij ook voor u verzorgen.

Hoe vraag ik de btw terug?

Iedere zonnepaneelinstallatie op of nabij een onroerende zaak met woonfunctie wordt sinds 1 januari 2023 met 0% BTW belast. Dit geldt ook voor grote installatie van meer dan 10kWp.

Vraag nu een offerte aan!

Gratis en vrijblijvend.

Dakcheck