fbpx

Geld verdienen met de zon?

Check direct of uw dak geschikt is.
Gratis en vrijblijvend!

Dakcheck
   

1600

Gemiddelde besparing per jaar (0,50/kwh)

25%

Minimaal rendement per jaar

4000kg

Co2 besparing per paneel

0%

0% BTW*
Op of nabij woonbestemming

25jaar

Minimaal gegarandeerde levensduur

Zonnepanelen domme meter

Rendement op uw zonnepanelen

Wij zorgen ervoor dat u geld verdient met uw zonnepanelen. 

Gemiddeld verdienen onze zonnepaneleninstallaties zich binnen 3 tot 5 jaar terug en leveren daarmee een gemiddeld rendement van meer dan 25%.  Zeker nu met de hoge energieprijzen. Vergelijk dat maar eens met de rente die u nu op uw spaarrekening ontvangt!

De fabrikanten van de zonnepanelen die wij installeren garanderen allemaal hun opbrengst voor tenminste 25 jaar dus u kunt heel erg lang profiteren van uw investering en de gratis stroom die uw panelen u leveren.

Wij kunnen u uitgebreid adviseren over de oplossing voor uw specifieke dak en energiebehoeften van nu maar ook voor in de toekomst. Het is niet onze bedoeling u per se zoveel mogelijk panelen te verkopen maar om u een passend en toekomstbestendig PV systeem aan te bieden waarmee u ook over 10-15 jaar nog een goed rendement en zeer lage energierekening heeft.

Wij hebben voor een aantal doorsneesituaties een gedetailleerde berekening opgesteld zodat inzichtelijk is wat zonnepanelen in verschillende situaties opleveren.

0% BTW op zonnepanelen

Iedere zonnepaneelinstallatie op of nabij een onroerende zaak met woonfunctie wordt sinds 1 januari 2023 met 0% BTW belast. Dit geldt ook voor grote installatie van meer dan 10kWp.
Niet noodzakelijke werkzaamheden zoals het vervangen van de meterkast, bouwkundige aanpassingen etc worden nog steeds met 21% BTW belast maar als deze werkzaamheden noodzakelijk zijn voor een veilige werking van de installatie dan komen deze werkzaamheden nog steeds in aanmerking voor een BTW teruggave volgens de regelingen die voorgaande jaren van toepassing was.

Rendement

Een zonnepanelensysteem is winstgevend mits goed ontworpen. Wij stellen ons altijd als doel u een systeem aan te bieden met een zo hoog mogelijk rendement op uw investering. We gebruiken aan de TU Delft ontwikkelde software om uw zonnepanelen
exact op maat te maken en te optimaliseren voor uw dak.

Een goed ontworpen PV systeem van 10 panelen kan tegenwoordig zo’n 3.500Kwh per jaar opleveren. Uitgaande van een gemiddelde prijs voor stroom in Nederland van ca 50 Eurocent levert dit systeem per jaar gemiddeld €1600 tot €1800 op.

Zie ook onze rekenvoorbeelden

Milieu

En het milieu dan? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk omdat zij de uitstoot van schadelijke stoffen als Co2 beperken. Tijdens de productie van de zonnepanelen wordt een beperkte hoeveelheid Co2 uitgestoten maar omdat er geen verdere Co2 wordt uitgestoten als de panelen stroom produceren als ze eenmaal op uw dak liggen hebben zij binnen 3 jaar al meer Co2 uitstoot voorkomen dan de productie heeft gekost. Alles wat daarna komt is pure milieuwinst. Tijdens de gehele levensduur van uw installatie wordt er ca 4.000Kg Co2 uitstoot bespaard per paneel. Bij uw offerte ontvangt u ook een gedetailleerde CO2 berekening.

Hoe werkt het?

En hoe gaan wij te werk?

 • Zonnepanelen

  Aan de hand van uw wensen en behoeften kiezen wij samen met u het type zonnepaneel die bij u past.  Dit kunnen bijvoorbeeld blauwe polykristallijne zonnepanelen zijn maar meestal de populaire zwarte monokristallijne full black zonnepanelen, al dan niet in een “Ultra Black” uitvoering. Wij werken altijd met A merk en Tier 1 zonnepanelen.

 • Omvormer

  Een PV systeem is niet compleet zonder de juiste omvormer. Wij werken met topmerken als Growatt en SolarEdge en kiezen aan de hand van het aantal panelen, de ligging en oriëntatie de juiste omvormer voor uw zonnepanelen.

 • Groepenkastinstallatie

  Uw PV systeem wordt aangesloten in uw groepenkast op een vrije groep. Als die er niet is dan plaatsen wij die kosteloos bij. Samen met u bepalen onze monteurs het kabeltraject vanaf de omvormer naar de groepenkast. In sommige gevallen kan het ook zijn dat uw zonnepanelen en omvormer worden aangesloten op uw wasmachinegroep.

 • Monitoring

  Uw zonnepanelen worden gekoppeld aan een monitoringsysteem zodat u altijd kunt zien hoe uw zonnepanelen presteren. U heeft zo altijd inzicht in uw rendement en besparing.

Solis omvormer voor zonnepanelen
 • Advies op maat

  Door middel van actuele luchtfoto’s en hoogtekaarten kunnen wij vrij eenvoudig en snel een passend systeem voor u ontwerpen. Indien u dat wenst kunnen wij natuurlijk ook altijd bij u langs komen om u te adviseren.

 • Planning

  Onze werkvoorbereiders maken een afspraak met u wanneer wij uw zonnepanelen komen installeren. Afspraak is bij ons afspraak!

 • Betaling achteraf

  Wij vragen geen aanbetaling. Bij ons betaal je pas voor jouw zonnestroomsysteem op het moment dat het compleet geïnstalleerd en werkend op jouw dak ligt.

 • Service en garantie

  Wij staan voor onze installaties. Wij leveren u alle garantiebewijzen en mocht er eens iets zijn komen wij het weer oplossen. Naast de fabrieksgaranties bieden wij 5 jaar installatiegarantie!

Wat is de terugverdientijd voor panelen op uw dak?

Dakcheck
   

Zonnepaneel pakketten

URECO 400wp Full Black

FBM_MFG-BB 108 cells 400wp
Breedformaat

Growatt logo
 • 8 Panelen
 • 3200Wp
  Totaal vermogen
 • Growatt omvormer
  MIC Serie
  Monitoring via App
 • 2800Kwh
  € 1400

  jaarlijkse opbrengst*
 • Logo zonnegarant
 • 25 Jaar lineaire opbrengstgarantie
  15 Jaar fabrieksgarantie
 • €3800-€4200
  0% BTW.
  Inclusief montage en aansluiting op de meterkast.
 • * opbrengst hangt af van verschillende factoren zoals dakhelling, oriëntatie en obstakels. Bij het opvragen van een offerte maken wij gratis een gedetailleerde opbrengstberekening en legplan voor uw situatie.
 • 12 Panelen
 • 4800Wp
  Totaal vermogen
 • Growatt omvormer
  MIN TL-XE Serie
  Monitoring via App
 • 4300Kwh
  € 2150

  jaarlijkse opbrengst*
 • Logo zonnegarant
 • 25 Jaar lineaire opbrengstgarantie
  15 Jaar fabrieksgarantie
 • €4800-€5300
  0% BTW.
  Inclusief montage en aansluiting op de meterkast.
 • * opbrengst hangt af van verschillende factoren zoals dakhelling, oriëntatie en obstakels. Bij het opvragen van een offerte maken wij gratis een gedetailleerde opbrengstberekening en legplan voor uw situatie.
 • 16 Panelen
 • 6400Wp
  Totaal vermogen
 • Growatt omvormer
  MOD Serie (3 fase)
  Monitoring via App
 • 5800Kwh
  € 2900

  jaarlijkse opbrengst*
 • Logo zonnegarant
 • 25 Jaar lineaire opbrengstgarantie
  15 Jaar fabrieksgarantie
 • €6400-€7000
  0% BTW.
  Inclusief montage en aansluiting op de meterkast.
 • * opbrengst hangt af van verschillende factoren zoals dakhelling, oriëntatie en obstakels. Bij het opvragen van een offerte maken wij gratis een gedetailleerde opbrengstberekening en legplan voor uw situatie.

Referenties

9.6
10

Erg goed

Goed en snel contact over de offerte en goede montage. Prettige en goede vakmensen. wij zijn er tevreden.
- Smilde
10

Exact conform afspraak geplaatst.

De deskundige monteurs kwamen op de afgesproken tijd en hebben keurig gewerkt. De installatie was in enkele uren gereed. Netjes afgewerkt en geen bijkomende kosten. Ook belangrijk was de schouw vooraf door een deskundige medewerker. Die alvast enige tips gaf zodat ook tijdens de installatie geen onverwachte zaken meer voorkwamen. Al met al uitstekende prijs-prestatieverhouding.
- Opende
10

Het kon niet beter.

Kundige mannen, die meedenken.
- Leeuwarden
10

Perfect

Alles volgens afspraak vlotte afhandeling! Ziet er netjes uit.
- Zwagerbosch
10

Professionele en vlotte plaatsing zonnepanelen en installatie.

Van te voren is er een bezoek aan de woning gebracht en een plaatsingsplan gemaakt. Ook de aansluiting van de omvormer naar de meterkast is in volgens gezamenlijk plan keurig uitgevoerd. De werkzaamheden zijn goed en vlot uitgevoerd.
- Leeuwarden
10

Zeer tevreden.

Vriendelijke medewerkers. Vakkundig en snelle uitvoering. Kortom, prima.
- Veenwouden
10

Nette snelle levering en montage

De levering van de zonnepanelen was snel en de montage ging zeer vlot op een nette manier. De uitleg bij de montage was ook helder.
- Drachten
10

Prima service

Na levering gebeld door contactpersoon of alles naar wens is. Prima service.
- Langweer
10

Snel, keurig afgeleverd en klantvriendelijk.

De monteurs van chargeup waren er op afgesproken tijd. Ze hebben het netjes gemonteerd en op iedere vraag die ik had, hadden ze een antwoord. Je krijgt hulp bij de aanmelding en het activeren van de app.
- Leeuwarden
10

Prima!

Duidelijke uitleg vooraf. Goede afspraken. De installateurs waren heel vriendelijk en erg nauwgezet, prima jongens!
- Britsum
376 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10

Veel gestelde vragen

Wat kosten zonnepanelen?

Dit hangt geheel af van het type en aantal dat u wilt hebben. Een budget installatie van 8 panelen inclusief omvormer, installatie, monitoring en volledige garantie kunnen wij al leveren vanaf 3800 euro. Vergeet niet dat wij ons als doel stellen u een systeem aan te bieden met een zo hoog mogelijk (financieel) rendement. Een iets duurder systeem met efficiëntere panelen is vaak beter voor het rendement op uw investering. Daarnaast wil het oog ook wat en kunnen mooiere panelen soms iets duurder uitvallen. Vraag een offerte aan en u weet exact wat zonnepanelen u kosten. Zonder verrassingen achteraf!

Hoeveel tijd kost de installatie?

Wij streven er naar uw PV systeem binnen 8 weken na acceptatie van de offerte werkend op te leveren.  Gezien de enorme drukte en vraag is de actuele wachttijd 12-14 weken! Wij werken uit voorraad! De installatie zelf is bijna altijd binnen 1 dag geregeld. Grotere systemen kunnen meer tijd nodig hebben.

Wie installeert de zonnepanelen?

De installatie van uw zonnestroomsysteem wordt door onze eigen monteurs of door onze lokale montagepartners uitgevoerd. Onze eigen monteurs maar ook die van onze partners zijn erkende en gecertificeerde zonnestroom installateurs en werken op een veilige en nette manier. Op deze manier kunnen wij altijd de hoogste kwaliteit waarborgen.

Installeren jullie ook bij slecht weer?

Een beetje regen is niet erg maar bij harde wind, sneeuw of ijzel wordt het installeren van zonnepanelen erg gevaarlijk. Vanaf windkracht 5, sneeuw en ijzel is het in veel gevallen niet meer verantwoord om het dak op te gaan. Wij zullen in een dergelijk geval met u overleggen wanneer wij de installatie kunnen afronden.

Worden kabels weggewerkt?

Kabels worden zoveel mogelijk uit het zicht weggewerkt door middel van hoogwaardige kabelgoten, kruipruimtes, bestaande leidingkoven of loze leidingen. Wij kunnen kabels niet in de muren infrezen. Wij zullen altijd met u overleggen over waar wij de kabels moeten plaatsen en hoe wij deze mooi kunnen wegwerken.

Waar komt de omvormer?

De omvormer plaatsen wij op een plek waar hij niet in de weg hangt maar toch gemakkelijk te bereiken is en zo dicht mogelijk bij uw zonnepanelen. Uw omvormer heeft goede ventilatie nodig en daarom houden wij ten alle tijden minimaal 30cm vrije ruimte rondom uw omvormer aan. Een goede plek voor uw omvormer is bijvoorbeeld de zolder of de garage.

Moet ik mijn zonnepanelen aanmelden?

Sinds 1 juni 2020 dient u uw zonnepanelen zelf aan te melden bij de netbeheerder via energieleveren.nl. Helaas kunnen wij dit niet meer voor u doen, wij leveren u wel alle benodigde gegevens voor deze aanmelding. Wij adviseren dat u uw energieleverancier informeert over uw zonnepanelen zodat zij uw maandelijks voorschotbedrag alvast kunnen aanpassen.

Is mijn meter en groepenkast geschikt?

Ja, wij melden uw zonnestroomsysteem aan bij de netbeheerder. Zij kunnen dan direct zien of uw meter geschikt is en zo niet zullen zij contact met u opnemen om de meter te vervangen.
Uw groepenkast is bijna altijd geschikt voor zonnepanelen, zo niet dan maken wij deze geschikt of plaatsen een klein kastje naast de bestaande groepenkast.

Hoe vraag ik de btw terug?

Iedere zonnepaneelinstallatie op of nabij een onroerende zaak met woonfunctie wordt sinds 1 januari 2023 met 0% BTW belast. Dit geldt ook voor grote installatie van meer dan 10kWp.

Vraag nu een offerte aan!

Gratis en vrijblijvend.

Dakcheck