fbpx

Geen geschikt dak voor zonnepanelen maar wel een grote tuin? Overweeg dan eens een veldopstelling.

Geen geschikt dak voor zonnepanelen? Gelukkig is er een alternatieve optie voor mensen met een grote tuin: een veldopstelling. In deze blogpost zullen we verkennen wat een veldopstelling inhoudt en waarom het een goede keuze kan zijn voor diegenen zonder geschikt dak.

Wat is een veldopstelling?

Een veldopstelling houdt in dat zonnepanelen niet op het dak, maar op een open terrein of tuin worden geïnstalleerd. Dit kan gedaan worden door middel van speciale zonnepaneelconstructies, bijvoorbeeld opgehangen aan een frame of gemonteerd op de grond. In een veldopstelling kunnen meerdere rijen zonnepanelen worden geplaatst, zodat een grotere oppervlakte kan worden benut.

Voordelen van een veldopstelling:

  1. Optimalisatie van de zonnestraling: Een veldopstelling biedt de mogelijkheid om de zonnepanelen optimaal af te stemmen op de zonnestraling. In tegenstelling tot daken, waar de oriëntatie meestal beperkt is tot de richting van het huis, kan een veldopstelling worden geplaatst in de meest gunstige richting om maximaal zonlicht op te vangen. Dit resulteert in een hogere energieopbrengst en een betere efficiëntie van de zonnepanelen.
  2. Flexibiliteit in ontwerp en installatie: Met een veldopstelling heb je meer vrijheid in het ontwerp en de installatie van de zonnepanelen. Je kunt de panelen in verschillende configuraties plaatsen, afhankelijk van de beschikbare ruimte en de gewenste energieopbrengst. Dit betekent dat je het aantal panelen kunt optimaliseren en kunt kiezen voor de beste indeling voor maximale efficiëntie.
  3. Hergebruik van ongebruikte grond: Als je een grote tuin hebt die niet voor andere doeleinden wordt gebruikt, zoals landbouw of recreatie, kan een veldopstelling een uitstekende manier zijn om die ongebruikte grond te benutten. In plaats van het aanleggen van een moestuin of grasveld, kun je de ruimte gebruiken om zonnepanelen te installeren en tegelijkertijd groene energie op te wekken.
  4. Minder beperkingen door structuur en schaduw: In tegenstelling tot zonnepanelen op het dak, zijn veldopstellingen minder onderhevig aan beperkingen zoals de structuur van het gebouw, dakkapellen of schaduw van omliggende objecten. Hierdoor kun je de zonnepanelen optimaliseren om onbelemmerd zonlicht te ontvangen gedurende de dag, wat resulteert in een hogere energieopbrengst en een betere prestatie van het systeem.

Als je geen geschikt dak hebt voor zonnepanelen, betekent dit niet dat je geen groene energie kunt opwekken. Een veldopstelling biedt een alternatieve en vaak even efficiënte manier om zonne-energie te benutten. Door de optimale zonnestraling, flexibiliteit in ontwerp, en hergebruik van ongebruikte grond, kan een veldopstelling een verstandige keuze zijn voor mensen met een grote tuin. Overweeg deze optie en maak vandaag nog een stap naar een duurzame toekomst. Neem contact op met onze experts om te kijken of een veldopstelling mogelijk is en om de beste oplossing te vinden voor jouw energiebehoeften.

Geïnteresseerd in het verkennen van de mogelijkheden van een veldopstelling voor zonnepanelen in uw grote tuin? Aarzel dan niet en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte bij ons aan! Ons team van ervaren professionals staat klaar om u te helpen bij het ontwerpen en installeren van een efficiënt zonne-energiesysteem dat perfect aansluit bij uw situatie.

Of u nu een geschikt dak mist voor zonnepanelen of simpelweg een grote tuin hebt die onbenut blijft, wij bieden maatwerkoplossingen voor veldopstellingen die uw groene energieproductie optimaliseren. Met onze expertise en toewijding zorgen we ervoor dat u maximaal rendement haalt uit uw investering in zonne-energie.