fbpx

Slimme batterij aansturing

Maak gebruik van slimme batterij aansturing om het maximale rendement te halen uit uw batterij, zonnepanelen en dynamisch energiecontract.

Vraag hier vrijblijvend advies en een offerte op maat aan.

Accucheck
   
Growatt logo

Eigen consumptie

Sla uw overproductie op en verbruik uw eigen zonnestroom. Voorkom onnodige teruglevering.

Hoge netspanning?

Voorkom verlies van rendement door een vol elektriciteitsnet.

Meer zonnepanelen

Op een lagere hoofdzekering of dunne kabel. Gebruik uw accu als buffer.

Handel in stroom

Profiteer van de forse prijsverschillen in uurtarieven bij een dynamisch energiecontract.

Slimme batterijaansturing voor uw thuisbatterij

Wat is het en wat zijn de voordelen?

Standaard thuisbatterij zonder aansturing

Het primaire doel van een thuisaccu zonder aansturing is om de overdag door uw zonnepanelen opgewekte energie op te slaan, zodat deze ’s avonds en de volgende dag kan worden gebruikt. Zelfs op dagen met slecht weer zou de batterij moeten helpen om uw eigen stroomverbruik te dekken. Met de plannen voor de afbouw van de salderingsregeling zou het gunstig zijn om de teruglevering aan het stroomnet te verminderen en de stroom zelf te gebruiken. Op die manier behoudt de door u opgewekte stroom zijn maximale waarde. In een ideale situatie zou u dan geen elektriciteit van buitenaf nodig hebben en nauwelijks stroom terugleveren.

Dit werkt prima maar met slimme aansturing in combinatie met een dynamisch stroomcontract is er een veel beter (financieel) rendement te halen uit uw thuisbatterij. Slimme aansturing creert een extra verdienmodel voor uw batterij!

Thuisbatterij met slimme aansturing

Maak gebruik van geavanceerde batterijaansturing om het maximale rendement te halen uit uw batterij, zonnepanelen en een dynamisch energiecontract. Met een thuisbatterij die voorzien is van slimme aansturing in combinatie met een dynamisch energiecontract, kan de batterij zelfstandig reageren op prijsschommelingen en kansen benutten om voordelig op te laden. Tijdens periodes met lage of zelfs negatieve elektriciteitsprijzen, zoals daluren of overschotten op het net, kan de thuisbatterij efficiënt energie opslaan. Dankzij het dynamische energiecontract kan de thuisbatterij slim handelen door goedkope energie aan te kopen en deze te verkopen wanneer de prijzen hoog zijn. Op piekmomenten kan de opgeslagen energie worden gebruikt om in de energiebehoefte van de woning te voorzien, en het overschot kan worden verkocht aan het netwerk tegen hogere tarieven dan de standaard vergoedingen voor teruglevering die gelden voor niet-dynamische contracten.

Geheel automatisch met je thuisbatterij elektriciteit inkopen, verbruiken en verkopen. Met zonnepanelen en een dynamisch energiecontract. Zo besparen onze klanten met BLIQ aansturing gemiddeld €42 tot €124 per maand op hun energierekening. Je hebt met slimme batterijaansturing áltijd de goedkoopste stroom van de dag! Ook tijdens de donkere winterdagen als de zonnepanelen weinig opleveren!

Concrete oplossingen:

Wij bieden momenteel volgende mogelijkheden aan voor het slim aansturen van uw thuisbatterij:

BliQ Powerflow– Hardware, Nederlands product, merkonanafhankelijk
Geheel automatisch met je thuisbatterij elektriciteit inkopen, verbruiken en verkopen. Met zonnepanelen & dynamisch energiecontract.  Je hebt met Bliq áltijd de goedkoopste stroom van de dag! Ook tijdens de donkere winterdagen als de zonnepanelen weinig opleveren!

Nu ook geschikt voor handel op de onbalansmarkt waarmee een terugverdientijd van minder dan 6 jaar haalbaar is.
Geschikt voor o.a. Growatt en SolarEdge

SolarEdge One – Cloud, merkafhankelijk, gratis
SolarEdge ONE is een innovatief, cloudgebaseerd Energie Optimalisatie Systeem dat is ontworpen om zich in realtime automatisch aan te passen aan de energiebehoeften en -voorkeuren van elk huis. Het werkt naadloos samen met SolarEdge-omvormers en batterijen als onderdeel van het SolarEdge Home-ecosysteem. SolarEdge ONE kan worden gezien als een persoonlijke energie-AI-assistent.
Geschikt voor SolarEdge systemen met SolarEdge batterijen

BONUS:

Indien u gebruik maakt van een dynamisch energiecontract en slimme batterij aansturing dan komt u in aanmerking voor de BTW teruggaaf voor thuisbatterijen. Dit scheelt 21% op uw investering!  De installatie van de zonnepanelen op en rond woningen is sowieso BTW vrij.

BLIQ – Slimme thuisbatterij aansturing

o.a. Geschikt voor Growatt en SolarEdge

Geheel automatisch met je thuisbatterij elektriciteit inkopen, verbruiken en verkopen. Met zonnepanelen & dynamisch energiecontract. Zo besparen Bliq klanten gemiddeld €42 tot €124 per maand op hun energierekening. Je hebt met Bliq áltijd de goedkoopste stroom van de dag!

Dynamische energiecontracten
De prijzen van elektriciteit verschillen flink per uur. Je batterij laadt met eigen zonne-energie, aangevuld met stroom op goedkope uren.

Terugverdientijd
Batterijen die alleen zonnestroom opslaan om zelf te gebruiken geven weinig
rendement. Bliq levert een extra verdienmodel voor jouw thuisbatterij.

Altijd groene stroom
Dynamische energieprijzen zijn het laagste wanneer er overproductie aan zon & wind
is. Zo laadt jij met groene stroom.

Opwek slim inzetten
Sla je overtollige zonnestroom op, verbruik deze in huis en/of verkoop deze met winst.
Zo haal je alles uit je thuisbatterij.

Werkt mét & zonder zonnedak
Je kunt een thuisbatterij met Bliq ook zonder zonnepanelen gebruiken. Je laadt immers
ook op de goedkoopste uren van de dag.

Kies je eigen energiemaatschappij
Welke energiemaatschappij van dynamische contracten jij kiest, maakt ons niet uit. Zo
ben je altijd onafhankelijk en zit je nergens aan vast. Daarnaast is Bliq ook
maandelijks opzegbaar

Lees meer op: https://bliq.energy/

Praktijkvoorbeeld

SolarEdge ONE – Slimme thuisbatterij aansturing

onderdeel van het SolarEdge Home-ecosysteem

SolarEdge ONE is een innovatief, cloudgebaseerd Energie Optimalisatie Systeem dat is ontworpen om zich in realtime automatisch aan te passen aan de energiebehoeften en -voorkeuren van elk huis. Het werkt naadloos samen met SolarEdge-omvormers en batterijen als onderdeel van het SolarEdge Home-ecosysteem.

SolarEdge ONE kan worden gezien als een persoonlijke energie-AI-assistent die de volgende gegevenspunten gebruikt om optimale energiebeslissingen te nemen voor elke specifieke woning:

  • Voorspelling van zonne energie productie – op basis van het geïnstalleerde piekvermogen, de configuratie en de historische prestaties van elke locatie, is SolarEdge ONE ontworpen om continu te voorspellen hoeveel zonne-energie zal worden opgewekt. Het is ook ontworpen om periodes van AC geclipte zonne-energie te voorspellen en voorkomen.
  • Voorspelling van het verbruik – op basis van de unieke consumptiepatronen van elke locatie, voorspelt SolarEdge ONE hoeveel – en wanneer – energie er gedurende de dag zal worden verbruikt.
  • Energiekosten – door integratie met externe gegevensbronnen, zoals groothandelsmarkten voor energie en elektriciteitsleveranciers, berekent SolarEdge ONE hoeveel elektriciteit uit het elektriciteitsnet op verschillende tijdstippen van de dag zal kosten en hoeveel geëxporteerde energie waard zal zijn.
  • Netondersteuning – netgebeurtenissen bieden een mogelijkheid voor extra compensatie voor locaties die deelnemen aan programma ’s voor virtuele energiecentrales (VPP). Bovendien kan het vooraf conditioneren van de batterij om dergelijke gebeurtenissen of verwachte uitval te ondersteunen ervoor zorgen dat de batterij zijn maximale potentieel en waarde zal genereren.

Op basis van deze voorspellingen is SolarEdge ONE ontworpen om honderden dagelijkse beslissingen te nemen die zijn afgestemd op de prioriteiten/behoeften van elk huis om het juiste doel op het juiste moment te bereiken: het besparen van overtollige PV, het profiteren van periodes van dalprijzen om de batterij op te laden en het maximaliseren van de feed-in-inkomsten door te ontladen tijdens piekuren. Dit optimalisatieproces wordt uitgevoerd terwijl rekening wordt gehouden met de gezondheid van de batterij door onnodige laad- en ontlaadcycli te vermijden.

SolarEdge ONE is gebaseerd op een cloud-first architectuur en vereist geen extra externe hardware. Het is ontworpen om intuïtief en onmiddellijk te werken met SolarEdge Home-batterijen en kan rechtstreeks door de systeemeigenaar worden geactiveerd via de mySolarEdge-app. Dit betekent dat een huiseigenaar met een bestaand SolarEdge PV-systeem heel eenvoudig een compatibele batterij kan toevoegen en zijn elektriciteitsrekening aanzienlijk kan verlagen.

SAJ AI Saving (BETA) – Slimme thuisbatterij aansturing

Alleen voor de SAJ All-IN-ONE batterijen

SAJ AI Saving is een BETA test en ontwikkeld om dagelijks talloze beslissingen te nemen die aansluiten bij de prioriteiten en behoeften van elk huishouden, om op het juiste moment de juiste doelen te bereiken: het besparen van overtollige zonne-energie, profiteren van daluren om de batterij op te laden en maximaliseren van de inkomsten door energie terug te leveren aan het net tijdens piekuren en dus hoge stroomprijzen. Dit optimalisatieproces wordt uitgevoerd met het oog op de gezondheid van de batterij, door onnodige laad- en ontlaadcyclus te vermijden.

SAJ AI Saving is gebaseerd op een cloud architectuur en vereist geen extra externe hardware. Het is ontworpen om intuïtief en direct te werken met SAJ-batterijen en kan rechtstreeks door de eigenaar van het systeem worden geactiveerd via de eSAJ Home-app.

Let op!
SAJ AI Saving bevindt zich momenteel in een BETA testfase.
De AI Saving functie werkt mogelijk nog niet goed met AC gekoppelde SAJ systemen. SAJ werkt aan een oplossing en aanpassing van het algoritme.

Onze thuisbatterijen en accusystemen:

Voor elke situatie de geschikte batterij

Growatt logo
Growatt logo

Geinteresseerd in een thuisbatterij met slimme aansturing?

Vraag hier vrijblijvend advies en een offerte op maat aan.

Accucheck