fbpx
 • Handelen op EPEX en onbalansmarkt

 • Voorkom terugleverkosten

 • Vermindering van piekbelasting en netcongestie

 • Het verhogen van het beschikbare vermogen in de meterkast

 • Gebruik altijd uw zelf opgewekte zonnestroom

 • Altijd de laagste energieprijs met een dynamisch energiecontract

Hoge netspanning?

Voorkom verlies van rendement door een vol elektriciteitsnet.

Handel in stroom

Profiteer van de forse prijsverschillen in uurtarieven bij een dynamisch energiecontract.

Eigen consumptie

Sla uw overproductie op en verbruik uw eigen zonnestroom. Voorkom onnodige teruglevering.

Meer zonnepanelen

Op een lagere hoofdzekering of dunne kabel. Gebruik uw accu als buffer.

Waarom zou ik een thuisaccu overwegen?

Diverse interessante mogelijkheden van energieopslag

Een thuisaccu is nu al essentieel voor iedereen die investeert in zonne-energie of simpelweg toekomstgericht wil besparen op zijn energiekosten. Door gebruik te maken van een thuisaccu of energieopslag kunt u uw eigen opgewekte energie optimaal benutten en de afhankelijkheid van traditionele energiebronnen verminderen. Dit heeft niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor uw eigen financiën en energie-efficiëntie. Thuisaccus en energieopslagsystemen zijn verkrijgbaar in opslagcapaciteit van 5 tot ca 30kwh en voor bedrijven zijn grotere opslagcapaciteiten beschikbaar.

Het voornaamste doel van een thuisaccu is om de overdag door uw zonnepanelen opgewekte energie op te slaan zodat deze ´s avonds en de volgende dag gebruikt kan worden. Ook als er eens een dag tussen zit met slecht weer zou de batterij uw eigen verbruik aan stroom moeten kunnen afdekken.

Een thuisaccu of batterij kan echter veel meer dan het percentage eigen consumptie verhogen. De bekendste en meest waardevolle mogelijkheden van energieopslag in combinatie met zonnepanelen zijn:

 • Handelen in stroom bij een dynamisch energiecontract

  Een thuisaccu in combinatie met een dynamisch energiecontract kan dankzij slimme aansturing zelfstandig handelen in stroom en profiteren van goedkope momenten om op te laden. Op momenten dat de elektriciteitsprijs laag is of soms zelfs negatief is, bijvoorbeeld tijdens daluren of overschotten in het netwerk, kan de thuisaccu efficiënt energie opslaan.

  Dankzij het dynamische energiecontract kan de thuisaccu slim handelen door de goedkoop ingekochte stroom op dure momenten weer te verkopen. Op piekmomenten, wanneer de elektriciteitsprijs hoog is, kan de opgeslagen energie in de thuisaccu worden vrijgegeven om aan de elektriciteitsbehoefte van het huishouden te voldoen. Daarnaast kan het overschot aan opgeslagen energie worden verkocht aan het elektriciteitsnet, waardoor de huiseigenaar kan profiteren van de hogere tarieven tijdens piekuren.

  Naast de reguliere handel in stroom op basis van uurtarieven is ook de zeer lucratieve handel op de onbalansmarkt mogelijk. Een thuisbatterij welke slim aangestuurd wordt kan hiermee een terugverdientijd halen van 5 tot 7 jaar.

 • Voorkomen van uitval door een hoge netspanning of overbelast stroomnet

  Een van de voordelen van het nemen van een thuisaccu is het vermogen om uitval van de omvormer te voorkomen en ervoor te zorgen dat er geen zonnestroom verloren gaat, zelfs bij fluctuaties in de netspanning. Een typisch probleem dat huiseigenaren kunnen tegenkomen, is wanneer de netspanning stijgt tot meer dan 253V, wat resulteert in een uitschakeling van de omvormer.

  Een thuisaccu kan dit probleem oplossen door de overtollige zonnestroom op te vangen wanneer de netspanning te hoog is. Het systeem leidt de zonnestroom naar de thuisaccu in plaats van naar de omvormer. Op deze manier wordt de zonnestroom veilig opgeslagen in de thuisaccu totdat de netspanning weer binnen het normale bereik valt.

  Dit mechanisme zorgt ervoor dat er geen kostbare zonnestroom verloren gaat. Zelfs als de omvormer niet kan terugleveren door een hoge netspanning, kan het huishouden nog steeds gebruikmaken van de opgeslagen zonnestroom in de thuisaccu. Dit bevordert niet alleen de efficiëntie van het energiegebruik, maar zorgt er ook voor dat u optimaal profiteert van uw zelfopgewekte zonne-energie, ongeacht de omstandigheden.

 • Het verhogen van het beschikbare vermogen in de meterkast

  Een thuisaccu kan op slimme wijze zorgen voor een verhoogd vermogen in de meterkast zonder dat het nodig is om de hoofdzekering te verzwaren. Deze technologie brengt veel voordelen met zich mee, vooral bij het thuis opladen van een elektrische auto.

  Door het verhogen van het beschikbare vermogen in de meterkast, kunnen huiseigenaren bijvoorbeeld hun elektrische auto’s efficiënter opladen. In plaats van volledig afhankelijk te zijn van het reguliere elektriciteitsnet, kan de thuisaccu energie afgeven aan de auto, waardoor het laadproces sneller en gemakkelijker verloopt zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een mogelijke overbelasting van de hoofdzekering.

 • Verhogen eigen consumptie opgewekte zonnestroom

  Een thuisaccu wordt steeds belangrijker, vooral nu de plannen voor de afbouw van de salderingsregeling er zijn. Het hoofddoel van een thuisaccu is om de overdag opgewekte energie van uw zonnepanelen op te slaan, zodat u deze ’s avonds en de volgende dag kunt gebruiken. Zelfs op dagen met slecht weer kan de batterij uw eigen verbruik dekken. Door minder energie terug te leveren aan het stroomnet, dat nu al overbelast is, en in plaats daarvan uw opgewekte stroom zelf te gebruiken, behoudt de stroom zijn maximale waarde. In een ideale situatie zou u dan bijna geen energie meer van het net afnemen en het meeste zelf gebruiken.

 • Meer panelen op een kleine netaansluiting aansluiten.

  Een thuisaccu kan een slimme oplossing bieden om meer zonnepanelen aan te sluiten op een kleinere netaansluiting. Bij de grotere zonnepaneelinstallaties, is de grootte van uw netaansluiting vaak beperkt en kan ontoereikend zijn om het volledige vermogen van extra panelen te verwerken.

  Hier komt de thuisaccu in beeld. Door het installeren van een accu tussen de zonnepanelen en de netaansluiting, kunt u overtollige zonnestroom opslaan die anders niet teruggeleverd zou zijn aan het elektriciteitsnet. In plaats van deze overcapaciteit verloren te laten gaan, slaat de batterij de energie op zodat deze later kan worden gebruikt wanneer er behoefte aan is.

  Dit betekent dat u meer panelen kunt aansluiten zonder dat dit leidt tot problemen met uw netaansluiting. U kunt de extra energie nu opslaan in de thuisaccu en deze gebruiken op momenten waarop uw energieverbruik hoger is of wanneer de zon niet schijnt. Hierdoor wordt de maximale energieproductie van uw zonnepanelen veilig en efficiënt benut, zelfs met een kleinere netaansluiting.

 • Peak shaving/shifting

  Een batterij in combinatie met peak shifting is een slimme methode om de pieken in het elektriciteitsverbruik te verminderen en de energiekosten te optimaliseren. Het concept van peak shifting draait om het verschuiven van energieverbruik naar tijden waarop de energietarieven lager zijn, zoals tijdens daluren.

  Met behulp van een batterij kan overtollige elektriciteit die wordt opgewekt tijdens periodes met een laag energieverbruik en hoge opwek worden opgeslagen. Vervolgens kan deze opgeslagen energie tijdens piekuren worden gebruikt, wanneer de energievraag en tarieven hoger zijn. Dit proces van het verplaatsen van energieverbruik van piekuren naar daluren wordt peak shifting of peak shaving genoemd.

  Wanneer de energievraag laag is, bijvoorbeeld ’s nachts of overdag tijdens rustige periodes, zal de batterij worden opgeladen met de overtollige energie die niet direct wordt gebruikt. Dan, wanneer de energievraag toeneemt, kan de opgeslagen energie uit de batterij worden onttrokken en worden gebruikt om aan die vraag te voldoen. Dit vermindert de vraag naar elektriciteit van het elektriciteitsnet tijdens piekuren en resulteert in lagere energiekosten, omdat de tarieven doorgaans hoger zijn tijdens deze periodes.

  Het gebruik van een batterij in combinatie met peak shifting biedt meerdere voordelen. Ten eerste kunnen huiseigenaren en bedrijven kosten besparen door te profiteren van de lagere tarieven tijdens daluren en minder afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet tijdens piekuren, wanneer de tarieven hoger zijn. Dit kan resulteren in aanzienlijke besparingen op de elektriciteitsrekening op de lange termijn.

  Ten tweede draagt het bij aan een vermindering van de belasting op het elektriciteitsnet tijdens piekmomenten, wat helpt om een stabielere energievoorziening te behouden. Het verplaatsen van het energieverbruik naar daluren zorgt voor een betere balans tussen vraag en aanbod, wat gunstig is voor het hele elektriciteitsnetwerk.

Onze thuisbatterijen en accusystemen:

Voor elke situatie de geschikte batterij

Growatt logo

Blogposts accusystemen

Hoe, wat en waar en wat is er nieuw?

De terugverdientijd van een thuisbatterij

Nu het afschaffen van de salderingsregeling tot nader orde is…

Welke capaciteit thuisbatterij heb ik nodig?

Het gebruik van thuisbatterijen wordt steeds populairder, vooral…

Hoe werkt de opslag van stroom met een thuisbatterij in combinatie met zonnepanelen?

Met de groeiende vraag naar duurzame energie en de sterk fluctuerende…
 • Investeringsbedrag vanaf:
 • 5250
 • 10kWh
  volledig geïnstalleerd, inclusief BLIQ Powerflow, inclusief Growatt BMS, exclusief 21% BTW

Growatt APX HV opslagsysteem

Thuisbatterij 5 tot 60kWh

Maak kennis met de nieuwste en meest geavanceerde batterijen van Growatt! Het APX-systeem biedt een indrukwekkende energieopslagoplossing die perfect is voor grotere systemen. Het systeem bestaat uit modulaire en stapelbare batterijmodules, waarbij elk module een opslagcapaciteit van 5 kWh heeft. Met de mogelijkheid om maximaal 6 batterijmodules aan te sluiten, kan het APX-systeem een opslagcapaciteit tot wel 60 kWh bereiken.

Deze thuisbatterij is compatible met BLIQ – Slimme batterij-aansturing.

De batterijen van het APX-systeem zijn speciaal ontworpen om te werken met de Growatt MOD en MID 3-fase hybride omvormers. Dankzij hun modulaire ontwerp kunnen de batterijen gemakkelijk worden uitgebreid, zelfs als de bestaande batterijen al wat ouder zijn. Dit systeem biedt niet alleen flexibiliteit, maar is ook gericht op toekomstige behoeften.

Om de communicatie tussen de omvormer, batterij en het elektrische systeem te faciliteren, wordt een extra meter geïnstalleerd in of naast de groepenkast. Met meerdere instelbare werkmodi en opties voor aanpassing, kun je het systeem aanpassen aan je specifieke vereisten.

In de standaard werkmodus zal de batterij proberen je eigen verbruik te optimaliseren door zonne-energie op te vangen en terug te leveren wanneer er vraag naar is in de woning of bedrijfspand. Daarnaast biedt het systeem extra functionaliteiten, zoals piekafvlakking en het voorkomen van verliezen door hoge netspanning. Als je een dynamisch energiecontract hebt, kun je het systeem zelfs in beperkte mate gebruiken voor stroomhandel.

Met de nieuwste batterijen van Growatt kun je profiteren van een geavanceerde en schaalbare energieopslagoplossing. Neem controle over je energieverbruik en maak gebruik van duurzame energie met dit innovatieve systeem.

Growatt logo
 • 5 tot 60kwh

  Een APX-systeem bevat minimaal 1 en maximaal 6 batterijmodules. Elke module heeft 5 kWh opslag. Er kunnen 2 APX systemen parallel geschakeld worden waardoor een opslagcapaciteit tot wel 60kwh mogelijk is. Ideaal dus voor de grotere systemen!

 • 690 / 185 / 660mm (B/D/H)

  Compact formaat, modulair en stapelbaar.
  Elke batterij heeft een opslagcapaciteit van 5kWh.

 • DC gekoppeld

  Werkt efficiënt, zonder onnodige AC/DC verliezen in combinatie met nieuwe of bestaande zonnepanelen in stringsysteem. Werkt in combinatie met een Growatt MOD/MID XH 3 fase omvormer.

 • AC gekoppelde oplossing

  Binnenkort ook beschikbaar voor bestaande retrofit systemen waarbij het systeem niet aan zonnepanelen maar direct op de meterkast wordt aangesloten voor optimale flexibiliteit.

 • LiFePO4 Hoog Voltage (LFP)

  LiFePO4 accus zijn een variant van de welbekende Lithium accus en kunnen tot ca 95% ontladen worden. LiFePO4 accus zijn minder gevoelig voor warmte en diepe ontladingen en kennen praktisch geen risico op thermal runaway. De veilige keuze dus!

Growatt ARK HV accu
 • Investeringsbedrag vanaf:
 • 4350
 • 7,6kWh
  volledig geïnstalleerd, inclusief Bliq Powerflow, inclusief Growatt BMS, exclusief 21% BTW

Growatt ARK XH opslagsysteem

Thuisbatterij 5 tot 25kWh

Maak kennis met het compacte en modulaire accusysteem van Growatt, ontworpen voor gebruik in combinatie met de MIN-XH 1 fase hybride en 3 fase SPH/SPA omvormers. Dit systeem biedt flexibiliteit en uitbreidbaarheid, dankzij de modulaire en stapelbare batterijen waarmee je eenvoudig de opslagcapaciteit kunt vergroten.

Deze thuisbatterij is compatible met BLIQ – Slimme batterij-aansturing.

Voor een naadloze integratie wordt er een extra meter geïnstalleerd in of naast de groepenkast, waarmee bedrade communicatie tussen de omvormer en de batterij mogelijk is. Met meerdere instelbare werkmodi en configuratiemogelijkheden kun je het systeem naar wens afstemmen.

In de standaard werkmodus zal de batterij proberen om je eigen verbruik te optimaliseren door zonne-energie op te vangen en terug te leveren wanneer er vraag naar is in je woning. Daarnaast kan deze thuisaccu ook gebruikt worden voor peak shaving, om piekverbruik te verminderen, en als hulpmiddel om verliezen door hoge netspanning te voorkomen. Bovendien biedt het systeem, indien je een dynamisch energiecontract hebt, de mogelijkheid om in beperkte mate in stroom te handelen.

Met dit krachtige accusysteem van Growatt geniet je van een compacte en flexibele oplossing voor energieopslag. Neem controle over je energieverbruik en maak gebruik van de voordelen van zonne-energie met dit geavanceerde systeem.

Growatt logo
 • 5,12 tot 25,6kwh

  Een Growatt MIN TL-XH omvormer is compatibel met minimaal 2 en maximaal 7 batterijen.  Een Growatt SPA/SPH omvormer is compatibel met minimaal 3 en maximaal 10 batterijen.

 • 650 / 260 / 630 mm (B/D/H)

  Compact formaat, modulair en stapelbaar.
  Elke batterij heeft een opslagcapaciteit van 2,56kWh.

 • DC gekoppeld

  Werkt efficiënt, zonder onnodige AC/DC verliezen in combinatie met nieuwe of bestaande zonnepanelen in stringsysteem. Werkt in combinatie met een Growatt MIN XH omvormer (1 fase) (DC)  of Growatt SPH/SPA (3 fase) (DC/AC)

 • AC gekoppelde oplossing

  Ook beschikbaar voor bestaande systemen icm met de Growatt SPA/SPH omvormers waarbij het systeem niet aan zonnepanelen maar direct op de meterkast wordt aangesloten voor optimale flexibiliteit.

 • LiFePO4 Hoog Voltage (LFP)

  LiFePO4 accus zijn een variant van de welbekende Lithium accus en kunnen tot ca 95% ontladen worden. LiFePO4 accus zijn minder gevoelig voor warmte en diepe ontladingen en kennen praktisch geen risico op thermal runaway. De veilige keuze dus!

 • Investeringsbedrag vanaf:
 • 6750
 • 10kWh
  volledig geïnstalleerd, met SolarEdge One, exclusief 21% BTW

SolarEdge Energy Bank 10kWh

Thuisbatterij 10 tot 30kWh

Met een capaciteit van 10kW levert de SolarEdge Energy Bank voldoende vermogen om te voldoen aan de behoeften van de meeste moderne huishoudens.
Uitgerust met de nieuwste SolarEdge-technologie zorgt de Energy Bank voor maximale efficiëntie en veiligheid. Dankzij het intelligente DC-gekoppelde ontwerp worden energieomzettingsverliezen geminimaliseerd, waardoor u optimaal gebruik kunt maken van elke opgeslagen watt energie. Dit resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen en een verminderde ecologische voetafdruk.

Deze thuisbatterij is compatible met BLIQ – Slimme batterij-aansturing EN SolarEdge ONE!

Ontworpen met flexibiliteit in gedachten, integreert de SolarEdge Energy Bank naadloos in nieuwe of bestaande zonnepanelensystemen. Het werkt harmonieus samen met SolarEdge-omvormers en biedt intuïtieve monitoring en controle via het SolarEdge-monitoringplatform. Deze gebruiksvriendelijke interface geeft real-time inzicht in energieproductie, energieverbruik en batterijstatus, waardoor u geïnformeerde beslissingen kunt nemen over uw energiegebruik.

Een van de opvallende kenmerken van de SolarEdge Energy Bank 10kW is het geavanceerde veiligheidssysteem. Het systeem bevat meerdere beveiligingslagen om overladen, oververhitting en andere potentiële risico’s te voorkomen. Hierdoor kunt u erop vertrouwen dat uw energieopslagsysteem veilig en betrouwbaar is.

De SolarEdge Energy Bank 10kW brengt innovatie, efficiëntie en duurzaamheid samen om de ultieme oplossing voor energieopslag in residentiële omgevingen te creëren. Deze energy bank of powerwall werkt samen met de SolarEdge HD Wave 1 fase omvormers. Zowel DC als ook AC gekoppeld.

 • 10 tot 30kwh

  Een standaardinstallatie bevat 1 Power Bank. Deze kunnen echter parallel worden geschakeld tot 3 stuks zodat een capaciteit van 30kwh mogelijk is.

 • 790 x 1179 x 250mm (B/D/H) / 121Kg

  Een unit voor vloer of wandmontage.

 • DC gekoppeld

  Werkt efficiënt, zonder onnodige AC/DC verliezen in combinatie met nieuwe of bestaande zonnepanelen met het SolarEdge systeem. Werkt in combinatie met SolarEdge HD Wave/HD HOME 1 fase omvormers en RWB HOME 3 fase omvormers.

 • AC gekoppelde oplossing

  Ook beschikbaar voor bestaande retrofit systemen waarbij het systeem niet aan zonnepanelen maar direct op de meterkast wordt aangesloten voor optimale flexibiliteit.

 • LiFePO4 Hoog Voltage (LFP)

  LiFePO4 accus zijn een variant van de welbekende Lithium accus en kunnen tot ca 95% ontladen worden. LiFePO4 accus zijn minder gevoelig voor warmte en diepe ontladingen en kennen praktisch geen risico op thermal runaway. De veilige keuze dus!

 • Investeringsbedrag vanaf:
 • 5250
 • 8kWh volledig geïnstalleerd, met SolarEdge One, StorEdge upgrade, excl. 21% BTW

BYD LVS Premium 3 fase LV (SolarEdge)

4 tot 24kWh, voor 3 fase SolarEdge omvormers

De BYD Battery Box Premium LVS is een complete thuisbatterij geschikt voor SolarEdge 3 fase systemen en wordt DC gekoppeld. Dankzij BYD’s modulaire ontwerp is de capaciteit eenvoudig batterij uit te breiden, ook op een later tijdstip. Door batterij modules toe te voegen wordt de capaciteit vergroot.

Deze thuisbatterij is compatible met BLIQ – Slimme batterij-aansturing EN SolarEdge ONE!

Dankzij de geavanceerde DC-koppelingstechnologie worden overtollige energie direct en zonder omzetverliezen opgeslagen in de batterij. Het beheer en onderhoud van de BYD LVS Premium batterij is moeiteloos dankzij de gebruiksvriendelijke mySolarEdge-app. Hiermee hebt u real-time toegang tot batterijgegevens en volledig inzicht in de prestaties van de batterij. Met geavanceerde technologie en uitgebreide monitoringmogelijkheden kunt u optimaal profiteren van duurzame energieopslag.

 • 4 tot 24kwh

  Stapel tot 6 batterijmodules per omvormer.
  4kwh opslag per module

 • 650 x 298 mm

  Compact formaat, modulair en stapelbaar.
  Elke batterij heeft een opslagcapaciteit van 4kWh.

 • DC gekoppeld

  Werkt efficiënt, zonder onnodige AC/DC verliezen in combinatie met nieuwe of bestaande zonnepanelen met het SolarEdge systeem. Werkt in combinatie met SolarEdge StorEdge 3 fase omvormers.

 • LiFePO4 Laag Voltage (LFP)

  LiFePO4 accus zijn een variant van de welbekende Lithium accus en kunnen tot ca 95% ontladen worden. LiFePO4 accus zijn minder gevoelig voor warmte en diepe ontladingen en kennen praktisch geen risico op thermal runaway. De veilige keuze dus!

 • Investeringsbedrag vanaf:
 • 7500
 • 9,2kWh
  volledig geïnstalleerd, HomeHub upgrade met SolarEdge One, excl. 21% BTW

SolarEdge Home LV (SolarEdge)

4,6 tot 23kWh, voor 3 fase SolarEdge omvormers

De SolarEdge Home LV is een complete thuisbatterij geschikt voor SolarEdge 3 fase systemen en wordt DC gekoppeld. Het is een modulair batterijsysteem waarbij de individuele modules bestaan uit blokken van 4,6kWh. De batterij is eenvoudig uit te breiden, ook op een later tijdstip. Door batterij modules toe te voegen wordt de capaciteit vergroot.

Deze thuisbatterij is compatible met BLIQ – Slimme batterij-aansturing EN SolarEdge ONE!

Dankzij de geavanceerde DC-koppelingstechnologie worden overtollige energie direct en zonder omzetverliezen opgeslagen in de batterij. Het beheer en onderhoud van de Home LV batterij is moeiteloos dankzij de gebruiksvriendelijke mySolarEdge-app. Hiermee hebt u real-time toegang tot batterijgegevens en volledig inzicht in de prestaties van de batterij. Met geavanceerde technologie en uitgebreide monitoringmogelijkheden kunt u optimaal profiteren van duurzame energieopslag.

Met een Home LV batterijsysteem is het ook mogelijk een volledige back-up stroomvoorziening te realiseren waardoor u nooit meer last heeft van stroomstoringen.

 • 4,6 tot 23kwh

  Stapel tot 5 batterijmodules per omvormer.
  4,6kWh opslag per module

 • 54 x 50 x 24 cm

  Compact formaat, modulair en stapelbaar.
  Elke batterij heeft een opslagcapaciteit van 4,6kWh.

 • DC gekoppeld

  Werkt efficiënt, zonder onnodige AC/DC verliezen in combinatie met nieuwe of bestaande zonnepanelen met het SolarEdge systeem. Werkt in combinatie met SolarEdge Home Hub en StorEdge 3 fase omvormers.

 • LiFePO4 Laag Voltage (LFP)

  LiFePO4 accus zijn een variant van de welbekende Lithium accus en kunnen tot ca 95% ontladen worden. LiFePO4 accus zijn minder gevoelig voor warmte en diepe ontladingen en kennen praktisch geen risico op thermal runaway. De veilige keuze dus!

 • Investeringsbedrag vanaf:
 • 4750
 • 6,5kWh
  volledig geïnstalleerd, inclusief BLIQ Powerflow, inclusief batterijomvormer, AC gekoppeld, exclusief 21% BTW

Growatt GBLI opslagsysteem

6,5 tot 13khw, 1 Fase

De Growatt GBLI  thuisbatterij in combinatie met een Growatt SPH 1 fase batterijomvormer is bijzonder geschikt voor retrofit installaties, waarbij al zonnepanelen aanwezig zijn maar geen geschikte omvormer. Daarnaast is het ook een goede keuze voor situaties waar geen panelen geïnstalleerd zijn, maar wel behoefte is aan een krachtige batterijoplossing. Ook als DC gekoppelde oplossing beschikbaar zodat gebruik kan worden van slimme batterijaansturing.

Deze thuisbatterij is compatible met BLIQ – Slimme batterij-aansturing.

Voor een naadloze integratie wordt er een extra meter geïnstalleerd in of naast de groepenkast, waarmee bedrade communicatie tussen de omvormer en de batterij mogelijk is. Met meerdere instelbare werkmodi en configuratiemogelijkheden kun je het systeem naar wens afstemmen.

In de standaard werkmodus zal de batterij proberen om je eigen verbruik te optimaliseren door zonne-energie op te vangen en terug te leveren wanneer er vraag naar is in je woning. Daarnaast kan deze thuisaccu ook gebruikt worden voor peak shaving, om piekverbruik te verminderen, en als hulpmiddel om verliezen door hoge netspanning te voorkomen. Bovendien biedt het systeem, indien je een dynamisch energiecontract hebt, de mogelijkheid om in beperkte mate in stroom te handelen.

Met dit krachtige accusysteem van Growatt geniet je van een compacte en flexibele oplossing voor energieopslag. Neem controle over je energieverbruik en maak gebruik van de voordelen van zonne-energie met dit geavanceerde systeem.

Growatt logo
 • 6,5 tot 13kwh

  Een Growatt SPH omvormer is compatibel met minimaal 1 en maximaal 2 Growatt GBLI batterijen.

 • 475 / 745 / 149mm (B/D/H)

  Compact formaat. Geschikt voor wand en vloermontage.
  Elke batterij heeft een opslagcapaciteit van 6,5kWh.

 • AC/DC Retrofit

  Zeer geschikt als retrofit oplossing voor als het opslagsysteem niet aan de bestaande zonnepaneelinstallatie gekoppeld kan worden of wanneer er geen zonnepanelen aanwezig zijn. Deze oplossing wordt direct op de meterkast aangesloten voor optimale flexibiliteit. Kan eventueel ook direct aan zonnepanelen gekoppeld worden voor een efficiënte DC gekoppelde thuisbatterij.

 • LiFePO4 Hoog Voltage (LFP)

  LiFePO4 accus zijn een variant van de welbekende Lithium accus en kunnen tot ca 95% ontladen worden. LiFePO4 accus zijn minder gevoelig voor warmte en diepe ontladingen en kennen praktisch geen risico op thermal runaway. De veilige keuze dus!

Geinteresseerd in een thuisbatterij?

Vraag hier vrijblijvend advies en een offerte op maat aan.

Accucheck