fbpx

Energieopslag voor thuis

Verhoog het rendement van uw zonnepanelen

Waarom zou ik een thuisaccu overwegen?

Met een thuisaccu kunt u uw zelfopgewekte zonnestroom opslaan en gebruiken als de zon niet schijnt. U verhoogt daarmee uw eigen gebruik en verminderd de teruglevering van zonnestroom aan het net.

Levert u in een jaar meer zonnestroom aan het net dan dat u zelf gebruikt dan ontvangt u een terugleververgoeding welke meestal lager is dan wat u er zelf voor betaald. Door dan gebruik te maken van een thuisaccu kunt u uw afdracht aan het net drastisch verlagen en daarmee het rendement op uw zonnepanelen verhogen.

Op dit moment zijn de thuisaccu’s en systemen voor energieopslag relatief duur maar o.a. door de recente opkomst van elektrische auto’s wordt de thuisaccu snel goedkoper en financieel interessanter.

RCT Storage

In Duitsland is de markt voor PV systemen al een stuk verder dan in Nederland en worden ook al veel opslagsystemen geïnstalleerd. De verkoophit daar is het duitse RCT opslagsysteem geschikt voor nieuwe installaties (DC gekoppeld) en bestaande installaties (AC gekoppeld).  Groot voordeel van dit systeem is dat het modulair is en gemakkelijk al naar gelang de behoefte kan worden uitgebreid van 3,8kwh naar 11,5kwh.

Met dit systeem is het mogelijk om een typische woning met een eigen verbruik van 4.000kwh met een PV installatie van 3.500Wp het percentage van teruglevering aan het net te doen verlagen naar hooguit 20%.

Wij bieden nu ook de Nederlandse consument de mogelijkheid het bijzonder gebruiksvriendelijke, efficiente en flexibele RCT batterij systeem te laten installeren.

Vraag hier een offerte en/of adviesgesprek aan.

Vraag een offerte en/of advies aan:

Gratis en vrijblijvend