fbpx

Zonnepanelen op de zaak?

Zonnepanelen zijn een zeer interessante investering voor zakelijke gebruikers. Ze kunnen u helpen om aanzienlijke kostenbesparingen te realiseren en tegelijkertijd uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Met de vele aftrekposten en subsidies die beschikbaar zijn, is het nu het perfecte moment om over te stappen op zonne-energie. Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan om te profiteren van deze voordelen voor uw bedrijf.

Dakcheck
   

Dynamische vermogensregeling

Voorkom teruglevering aan het net of plaats meer panelen dan waar uw hoofdzekering voor geschikt is.

Meer zonnepanelen

Opwek continu afgestemd op energievraag van de elektrische installatie. Verzwaren van de aansluiting dan vaak niet nodig.

Voorkom teruglevering

Wanneer er transportbeperkingen opgelegd zijn door de netbeheerder.

Battery ready

Ideale oplossing in combinatie met energieopslag, gebruik uw zonnestroom op een later moment.

Bespaar netbeheerkosten

Bespaar op hogere jaarlijkse uitgaven aan vastrecht met een lagere hoofdaansluiting

Wat is dynamische vermogensregeling?

Dynamische vermogensregeling van uw zonnepaneelinstallatie zorgt ervoor dat er nooit meer stroom teruggeleverd wordt dan vooraf ingesteld. Wanneer deze waarde bereikt wordt zullen de omvormers terug gaan regelen en minder vermogen gaan leveren. Op deze manier kan een hoofdzekering beschermd worden of terug levering in zijn geheel voorkomen worden. Ook kunnen er dus meer panelen geplaatst worden dan bij een systeem zonder vermogensregeling als er geen mogelijkheid is de aansluiting te verzwaren.

Door gebruik te maken van dynamische vermogensregeling wordt de opgewekte zonne-energie continu afgestemd op de energievraag van de elektrische installatie.

 • Meer panelen op een kleine hoofdaansluiting

  Wanneer u een 3x80A hoofdaansluiting heeft maar wel een dermate hoog verbruik en groot dak heeft dat u meer zonnepanelen nodig heeft dan dat deze aansluiting aan kan, dan is dynamische vermogensregeling de ideale oplossing. Er kunnen dan twee tot drie keer zoveel panelen geïnstalleerd worden dan zonder dynamische vermogensregeling.

 • Voorkomen van teruglevering

  Wanneer u van de netbeheerder niet mag terugleveren, of slechts beperkt, dan is dynamische vermogensregeling de oplossing. Als het maximale terugleververmogen bereikt wordt zullen de omvormers terugregelen zodat de vooraf ingestelde limieten niet overschreden zullen worden.

 • Battery ready

  Het gebruik van dynamische vermogensregeling vergroot de businesscase voor energieopslag. Door gebruik te maken van een batterij zal de zonne-energie die normaal niet opgewekt wordt wanneer de omvormers terug regelen nu direct in de batterij geladen worden, klaar om op een later moment gebruikt te worden. Op deze manier gaat niets verloren!

 • Bespaar op netbeheerkosten/vastrecht

  Door gebruik te maken van dynamische vermogensregeling kunnen er meer panelen geïnstalleerd worden dan een hoofdzekering normaal gesproken aan kan. Dit kan ook betekenen dat u uw bestaande hoofdzekering niet hoeft te verzwaren. Hiermee bespaart u jaarlijks op de vastrechtkosten. Des te zwaarder de hoofdzekering is des te hoger het jaarlijks tarief aan vastrecht.

Dynamische vermogensregeling is een innovatieve oplossing voor netcongestie en biedt vele mogelijkheden om een efficiënt PV systeem te installeren, zelfs wanneer u om welke reden dan ook niet mag terugleveren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw situatie?

Vul uw gegevens in en kom er achter. Gratis en vrijblijvend.

Dakcheck