fbpx

Het verschil tussen full black en ultra black zonnepanelen

In de wereld van zonnepanelen zijn er twee populaire varianten die zich onderscheiden door hun uiterlijk, efficiëntie en toepassingsmogelijkheden: Full Black en Ultra Black zonnepanelen.

Full Black zonnepanelen, ook wel bekend als All-Black zonnepanelen, verschillen van de traditionele blauwe zonnepanelen doordat deze beschikken over een grijs aluminium frame. Bij de Full Black variant worden de zonnecellen op een zwarte achtergrond geplaatst en voorzien van een zwarte omlijsting. Hierdoor lijken de zonnecellen één geheel te vormen, maar van dichtbij zijn de busbars nog steeds zichtbaar. Deze grijze lijntjes zorgen voor een efficiënte en betrouwbare verbinding tussen de individuele zonnecellen, wat essentieel is voor het effectief transporteren van opgewekte elektriciteit naar de uitgang van het zonnepaneel.

De Ultra Black of Pure Black zonnepanelen gaan een stap verder en maken gebruik van de All Back Contact (ABC) techniek. Bij deze geavanceerde technologie wordt het elektrische ontwerp van het zonnepaneel zodanig aangepast dat de volledige elektrische infrastructuur en busbars aan de achterzijde van de zonnecel worden geplaatst. Dit resulteert in een aanzienlijke vergroting van het oppervlak dat licht opvangt en omzet in zonnestroom, waardoor de efficiëntie van de zonnepanelen toeneemt. Bovendien zorgt dit elektrische design ervoor dat de zonnepanelen minder gevoelig zijn voor interne schaduwwerking, waardoor hun prestaties zelfs onder uitdagende omstandigheden hoog blijven.

Wat de Ultra Black zonnepanelen echt onderscheidt, is dat er geen storende lijnen of busbars over het oppervlak lopen. Dit zorgt voor een uiterst strakke en egale uitstraling op het dak, waardoor ze perfect zijn voor toepassingen waar het uiterlijk belangrijk is. Denk hierbij aan installaties op zwart geglazuurde dakpannen, welontworpen woningen of andere situaties waar een perfecte esthetiek van groot belang is. Deze eigenschap maakt deze panelen bij uitstek geschikt voor architectonische toepassingen waar design en functionaliteit samenkomen.

Interesse in het installeren van full black of ultra black zonnepanelen? Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning of bedrijf? Neem vandaag nog contact met ons op voor een gepersonaliseerde offerte op maat. Ontdek hoe zonne-energie niet alleen bijdraagt aan duurzaamheid, maar ook aan de esthetiek en waarde van je pand. Klik hier om een offerte aan te vragen en samen te kijken naar de beste zonnepanelenoplossing voor jouw situatie.