fbpx

Wat is de prijs van een thuisbatterij of thuisaccu vandaag de dag (2023)?

De kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de capaciteit van de batterij, het merk, de technologie en de installatiekosten. Gemiddeld genomen liggen de prijzen voor een thuisbatterij tussen de €4.500 en €9.000, maar dit kan hoger of lager uitvallen, afhankelijk van jouw specifieke behoeften. Het is vaak voordeliger om zonnepanelen en een thuisbatterij tegelijkertijd te installeren, omdat de componenten dan optimaal op elkaar kunnen worden afgestemd.

Er zijn twee manieren om naar de kosten van elektriciteitsopslag te kijken. Ten eerste zijn er de initiële aanschafkosten, die de prijs beïnvloeden op het moment van aankoop. Daarnaast kan de totale prijs worden berekend over de hele levensduur van het systeem, waarbij de kosten worden verdeeld over alle theoretisch opgeslagen kilowatturen. Deze benadering is nuttig om een eerlijke vergelijking te maken tussen verschillende systemen voor elektriciteitsopslag, aangezien een model met hogere aanschafkosten mogelijk veel meer kilowatturen kan opslaan of langer meegaat. Voor een nauwkeurige prijsvergelijking is het dus belangrijk om te kijken naar de prijs per kilowattuur.

Het is niet mogelijk om de exacte prijsontwikkeling van thuisbatterijen in 2024 te voorspellen. De prijzen van deze systemen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals technologische vooruitgang, productiekosten en de vraag naar energieopslag. Het is echter gebleken dat de prijzen van thuisbatterijen snel kunnen dalen naarmate de technologie verbetert en de productiekosten afnemen. Dit kan ertoe leiden dat thuisbatterijen in de toekomst betaalbaarder worden en toegankelijker voor een breed publiek. Aan de andere kant kunnen een grotere vraag naar energieopslag en schaarste aan grondstoffen de productiekosten verhogen, wat invloed kan hebben op de prijzen van thuisbatterijen. Gezien de redelijke grote markt voor thuisbatterijen in onze buurlanden verwachten wij dat de prijzen redelijk stabiel zullen blijven.

SolarEdge EnergyBank 10kwh (Vloermontage)

Wil je weten wat een thuisbatterij of thuisaccu kost en welke opties het beste bij jouw situatie passen? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte en advies aan bij ons! Onze experts staan klaar om jou te helpen met het bepalen van de kosten en het kiezen van de juiste oplossing. Of je nu zonnepanelen wilt combineren met een thuisbatterij of op zoek bent naar de meest kostenefficiënte optie, wij kunnen je alles vertellen over de prijzen en mogelijkheden. Wacht niet langer en neem contact met ons op voor een persoonlijke offerte en advies.